Kabak Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak DolmasıZeytinyağlı Kabak tarifi - Zeytinyağlı Kabak malzemeleri - Zeytinyağlı yemekleri Malzemeler (4 Kişilik) 1 kg kabak ½ demet taze soğan 3 domates ½ su bardağı zeytinyağı 1 demet dereotu 1 limonun suyu Şeker,Tuz Kabakları yıkayıp, ortadan ikiye bölün, sonra da her parçayı dörde bölün Bir tencerenin içine dizin Taze soğanları temizleyin, ince kıyın, domatesleri blendırdan geçirin, limonu sıkın![]() Soğan, domates, zeytinyağı, limonun suyu, şeker ve tuzu iyice karıştırın, kabakların üzerine yayın Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte, kabaklar yumuşayana kadar pişirin![]() Ocağı kapattıktan sonra, dereotunu ince kıyın, yemeğe karıştırın Soğuk servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|