06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kabak Oturtma
Resimli Anlatımla Fırında Kabak Oturtma Tarifi - Resimli Anlatımla Fırında Kabak Oturtma Yapılışı - RFırında Kabak Oturtma Malzemeleri
Malzemeler
- 1 kg Kabak
- 250 gr Kıyma
- 2 büyük soğan
- 2 diş sarmısak
- 2 adet yeşil biber (benim yoktu kırmızı kullandım)
- 4 domates veya 1 su bardağı domates püresi
- Maydanoz, dereotu
- Tuz, kararbiber, kimyon, yenibahar, kekik, kırmızıbiber
Kızartmadan kabak oturtma Nasıl yapılır?
- Kabakları yıkayın ve yuvarlak dilimler halinde doğrayın
- Fırın tepsisine alıp üzerine kararbiber, tuz, biraz kekik, isterseniz kırmızı biber serpin ve karıştırın
- Diğer tarafta soğanı ve biberi tavaya doğrayın Hafif soteledikten sonra kıymayı ekleyin ve onu da kavurun
- Ben geçen yaz yaptığım domates püresini kullandım Sizin yoksa domates doğrayın
- Sarmısakları doğrayın maydanoz, dereotu ve maharatları da ekleyip karıştırın
- Bu harcı kabakların üzerine dökün 1 çay bardağı kadar da su gezdirin
- Üzerini aliminyum folyoyla kapattığınız yemeği 200 derecelik fırına sürün ve suyunu çeken ekadar pişirin
- Tercihen pilavla servis edin
|
|
|