| Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 10:26 AM |
Fırında Kabak Oturtma
Resimli Anlatımla Fırında Kabak Oturtma Tarifi - Resimli Anlatımla Fırında Kabak Oturtma Yapılışı - RFırında Kabak Oturtma Malzemeleri
Malzemeler
- 1 kg. Kabak
- 250 gr. Kıyma
- 2 büyük soğan
- 2 diş sarmısak
- 2 adet yeşil biber (benim yoktu kırmızı kullandım)
- 4 domates veya 1 su bardağı domates püresi
- Maydanoz, dereotu
- Tuz, kararbiber, kimyon, yenibahar, kekik, kırmızıbiber
Kızartmadan kabak oturtma Nasıl yapılır?
- Kabakları yıkayın ve yuvarlak dilimler halinde doğrayın.
- Fırın tepsisine alıp üzerine kararbiber, tuz, biraz kekik, isterseniz kırmızı biber serpin ve karıştırın.
- Diğer tarafta soğanı ve biberi tavaya doğrayın. Hafif soteledikten sonra kıymayı ekleyin ve onu da kavurun.
- Ben geçen yaz yaptığım domates püresini kullandım. Sizin yoksa domates doğrayın.
- Sarmısakları doğrayın. maydanoz, dereotu ve maharatları da ekleyip karıştırın.
- Bu harcı kabakların üzerine dökün. 1 çay bardağı kadar da su gezdirin.
- Üzerini aliminyum folyoyla kapattığınız yemeği 200 derecelik fırına sürün ve suyunu çeken ekadar pişirin.
- Tercihen pilavla servis edin.
|