Elazığ’İn Patlıcanlı Güveci |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elazığ’İn Patlıcanlı Güvecipatlıcan güveç - elazığ yemekleri Malzemeler: 1 kilo kemikli kuzu gerdan- kemiksiz kuzu gerdanda olabilir 1 kilo patlıcan yarım kilo sivri biber 1 kilo domates 2 baş sarımsak ( 1 avuç kadar ayıklanmış) 3 yemek kaşığı tereyağı guvec1guvec2guvec3 guvec4guvec5 Yapılışı: 1-Bütün malzemeler yıkanır güvecin dibine etler yerleştirilir 2-alaca soyulmuş patlıcanlar iri şekilde doğranıp etlerin üzerine, sivri biberler sadece saplarından ayrılıp 3 e veya 4 e bölünür patlıcanların üzerine yerleştirilir 3-domatesin kabukları soyulur küp küp doğranır biberlerin üzerine en son olarakda tereyağı koyulup güvecin ağzı aliminyum folyoyla kapatılır ve en küçük ocakta en kısıkta 3-4 saat pişirilir 4-servis yapılmadan önce fırında 15- 20 dk fırınlanır ve servise hazırdır… |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|