Karışık Reçel

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Reçel



Karışık Reçel Tarifi - Karışık Reçel Nasıl Yapılır - Karışık Reçel Malzemeleri
KARIŞIK REÇEL (kırmızı)


2 kg vişne

1/2 kg frenk üzümü

1/2 kg ahududu,

1,5 kg toz şeker

3 parça limon tuzu


Vişneler yıkanıp sapları ve çekirdekleri çıkarılır Frenk üzümüyle, ahududu bir tencereye koyulur ve birkaç dakika bastırılarak karıştırıldıktan sonra elekten geçirilip suyu çıkarılır Buna, vişnenin ayıklanırken damlayan suyu da ilâve edilir Öte yandan, şekere su ilâve edilir ve orta ateşte karıştırarak koyuca bir şurup hazırlanır Koyulaşıp kıvamı gelince, vişne, ahududu ve frenk üzümü suyu ilâve edilir Kuvvetlice ateşte 20 dakika daha kaynatıldıktan sonra temiz bir porselen tabağa birkaç damla damlatıp bakılır Dağılmadan duruyorsa kıvamına gelmiş demektir Biraz suda eritilmiş limon tuzu ilâve edilip bir taşım daha kaynatıldıktan sonra indirilir Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılır, ağızı sıkıca kapatılıp gerektikçe kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.