ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karışık Reçel (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188750)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:35 AM

Karışık Reçel
 
Karışık Reçel Tarifi - Karışık Reçel Nasıl Yapılır - Karışık Reçel Malzemeleri
KARIŞIK REÇEL (kırmızı)


2 kg vişne

1/2 kg frenk üzümü

1/2 kg ahududu,

1,5 kg toz şeker

3 parça limon tuzu


Vişneler yıkanıp sapları ve çekirdekleri çıkarılır. Frenk üzümüyle, ahududu bir tencereye koyulur ve birkaç dakika bastırılarak karıştırıldıktan sonra elekten geçirilip suyu çıkarılır. Buna, vişnenin ayıklanırken damlayan suyu da ilâve edilir. Öte yandan, şekere su ilâve edilir ve orta ateşte karıştırarak koyuca bir şurup hazırlanır. Koyulaşıp kıvamı gelince, vişne, ahududu ve frenk üzümü suyu ilâve edilir. Kuvvetlice ateşte 20 dakika daha kaynatıldıktan sonra temiz bir porselen tabağa birkaç damla damlatıp bakılır. Dağılmadan duruyorsa kıvamına gelmiş demektir. Biraz suda eritilmiş limon tuzu ilâve edilip bir taşım daha kaynatıldıktan sonra indirilir. Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılır, ağızı sıkıca kapatılıp gerektikçe kullanılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.