Bulgur Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgur Pilavı



Bulgur Pilavı Tarifi - Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Bulgur Pilavı Malzemeleri




Bulgur Pilavı


MALZEMELER (10 kişilik) Süre 30 dak


2 su bardağı pilavlık bulgur

2 soğan

3 çorba kaşığı tereyağı

4 domates

2 sivri biber

4 su bardağı sıcak su veya et suyu

Tuz




Bulgur Pilavı Tarifi:


Bulguru ayıklayın, ıslatmadan bir kenarda bekletin Soğanı incecik piyazlık (kılıç kılıç) doğrayın Kalın tabanlı, geniş bir pilav tenceresinde tereyağını eritin Biraz tuz ilavesiyle soğanı orta-kısık ateşte sararıncaya kadar kavurun Küp küp doğranmış domates ve sivri biberi de öldürün Bunların üzerine sıcak su ilave edin Su kaynadığında içine bulguru salın

Tuzuna bakın Hep birlikte orta-harlı ateşte tekrar kaynatın Hemen ateşin altını kısın Tencerenin kapağını kapatın Bulgur Pilavı suyunu çekip üzeri göz göz olduğunda ateşten alın Tencerenin kapağını hafif aralayarak 20 dakika demlenmeye bırakın Tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru dikkatlice karıştırın Sıcak servis yapın


Afiye Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.