![]() |
Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı Tarifi - Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Bulgur Pilavı Malzemeleri
Bulgur Pilavı MALZEMELER (10 kişilik) Süre 30 dak 2 su bardağı pilavlık bulgur 2 soğan 3 çorba kaşığı tereyağı 4 domates 2 sivri biber 4 su bardağı sıcak su veya et suyu Tuz Bulgur Pilavı Tarifi: Bulguru ayıklayın, ıslatmadan bir kenarda bekletin. Soğanı incecik piyazlık (kılıç kılıç) doğrayın. Kalın tabanlı, geniş bir pilav tenceresinde tereyağını eritin. Biraz tuz ilavesiyle soğanı orta-kısık ateşte sararıncaya kadar kavurun. Küp küp doğranmış domates ve sivri biberi de öldürün. Bunların üzerine sıcak su ilave edin. Su kaynadığında içine bulguru salın. Tuzuna bakın. Hep birlikte orta-harlı ateşte tekrar kaynatın. Hemen ateşin altını kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Bulgur Pilavı suyunu çekip üzeri göz göz olduğunda ateşten alın. Tencerenin kapağını hafif aralayarak 20 dakika demlenmeye bırakın. Tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru dikkatlice karıştırın. Sıcak servis yapın Afiye Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.