ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Bulgur Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188247)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:00 AM

Bulgur Pilavı
 
Bulgur Pilavı Tarifi - Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Bulgur Pilavı Malzemeleri




Bulgur Pilavı


MALZEMELER (10 kişilik) Süre 30 dak


2 su bardağı pilavlık bulgur

2 soğan

3 çorba kaşığı tereyağı

4 domates

2 sivri biber

4 su bardağı sıcak su veya et suyu

Tuz




Bulgur Pilavı Tarifi:


Bulguru ayıklayın, ıslatmadan bir kenarda bekletin. Soğanı incecik piyazlık (kılıç kılıç) doğrayın. Kalın tabanlı, geniş bir pilav tenceresinde tereyağını eritin. Biraz tuz ilavesiyle soğanı orta-kısık ateşte sararıncaya kadar kavurun. Küp küp doğranmış domates ve sivri biberi de öldürün. Bunların üzerine sıcak su ilave edin. Su kaynadığında içine bulguru salın.

Tuzuna bakın. Hep birlikte orta-harlı ateşte tekrar kaynatın. Hemen ateşin altını kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Bulgur Pilavı suyunu çekip üzeri göz göz olduğunda ateşten alın. Tencerenin kapağını hafif aralayarak 20 dakika demlenmeye bırakın. Tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru dikkatlice karıştırın. Sıcak servis yapın


Afiye Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.