Yuva Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yuva KebabıYuva Kebabı Tarifi - Yuva Kebabı Yapılışı - Yuva Kebabı Nasıl Yapılır - Yuva Kebabı Malzemeleri ![]() İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı (küçük küp kesilmiş) 6 adet çanak enginar (temizlenmiş) 80 ml zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış) 80 ml su (kaynar) 1 adet limonun suyu 4 adet büyük boy mantar (dilimlenmiş) 1 adet sivribiber (ince kıyılmış) 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış, süslemek için ayrılmış) 6 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Zeytinyağından 60 ml ayırın Kalan zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak soteleyin![]() • Hızlı ateşte ve karıştırmaya devam ederek etleri ekleyin ve 3-4 dak pişirin![]() • Etlerin üzerine suyun yarısını gezdirin Ateşi kısın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak pişirin![]() • Kalan zeytinyağını ve limon suyunu çırpın ![]() • Enginarları kalın dipli ve yayvan bir tencereye yerleştirip, limonlu zeytinyağını gezdirin Kısık ateşte, hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-10 dak pişirip, bir fırın kabına yerleştirin![]() • Et, mantar, sivribiber, dereotu, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi harmanlayıp, enginarların üzerine paylaştırın ![]() • Kalan suyu enginarların arasına gezdirin Önceden ısıtılmış 1800C fırında, peynirler eriyinceye kadar, yaklaşık 15-20 dak pişirin![]() • Üzerlerine dereotu serperek servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|