ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Yuva Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187379)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:45 AM

Yuva Kebabı
 
Yuva Kebabı Tarifi - Yuva Kebabı Yapılışı - Yuva Kebabı Nasıl Yapılır - Yuva Kebabı Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İçindekiler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı (küçük küp kesilmiş)

6 adet çanak enginar (temizlenmiş)

80 ml zeytinyağı

1 adet büyük boy soğan

(ince kıyılmış)

80 ml su (kaynar)

1 adet limonun suyu

4 adet büyük boy mantar (dilimlenmiş)

1 adet sivribiber

(ince kıyılmış)

1/2 demet dereotu

(ince kıyılmış, süslemek için ayrılmış)

6 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)

Tuz, tane karabiber

(arzu edilen miktarda, dövülmüş)



Tarif:

• Zeytinyağından 60 ml ayırın. Kalan zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. soteleyin.

• Hızlı ateşte ve karıştırmaya devam ederek etleri ekleyin ve 3-4 dak. pişirin.

• Etlerin üzerine suyun yarısını gezdirin. Ateşi kısın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak. pişirin.

• Kalan zeytinyağını ve limon suyunu çırpın.

• Enginarları kalın dipli ve yayvan bir tencereye yerleştirip, limonlu zeytinyağını gezdirin. Kısık ateşte, hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-10 dak. pişirip, bir fırın kabına yerleştirin.

• Et, mantar, sivribiber, dereotu, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi harmanlayıp, enginarların üzerine paylaştırın.

• Kalan suyu enginarların arasına gezdirin. Önceden ısıtılmış 1800C fırında, peynirler eriyinceye kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin.

• Üzerlerine dereotu serperek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.