Kırlangıç Ve İskorpit Çorbası Nasıl Yapılır |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırlangıç Ve İskorpit Çorbası Nasıl YapılırOrta boy bir tencerenin içine, 500 gram iskorpit veya kırlangıç balığını koyup, tencereyi temiz içme suyu ile doldurunuz Tencerenin içine yarım limon, 2 çorba kaşığı herhangi bir sirke ile bir miktar tuz koyup kaynatınız Kaynamaya başladıktan 7 dakika sonra balığı tencereden alıp kılçık ve derilerini ayıklayıp küçük parçalara ayırınız Ayrıca , Suyunu da çorbada kullanmak üzere ayırınız Diğer taraftan tereyağını(2 çorba kaşığı) tavada eritiniz İnce dilimlenmiş olan 2 adet kuru soğanı vede 5 diş sarmısağı da tereyağında, yumuşayana kadar pişiriniz Küçük parçalar halinde doğranmış 2 adet patatesleri de ilave edip pişiriniz Ardından da, Karışımın tamamını ayırmış olduğumuz balık suyuna ekleyiniz Ayrıca Balıklarla birlikte 1 çay bardağı pirinci de ilave edinizöteki taraftada 1 demet doğranmış dereotunu ve maydanosu da ilave edip orta ateşte 25 - 30 dakika pişiriniz Çorbayı ocaktan aldıktan sonra, ayrı bir porselen veya cam kasede 1 limon suyu ile 1 yumurtayı çırparak terbiyeli olarakta ilave edebilirsiniz Not: - Limonu , çorbayı içerken, isteğe göre sıkmanızı öneririm Kaynak:Nuri DENİZ |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|