![]() |
Kırlangıç Ve İskorpit Çorbası Nasıl Yapılır
Orta boy bir tencerenin içine, 500 gram iskorpit veya kırlangıç balığını koyup, tencereyi temiz içme suyu ile doldurunuz. Tencerenin içine yarım limon, 2 çorba kaşığı herhangi bir sirke ile bir miktar tuz koyup kaynatınız.
Kaynamaya başladıktan 7 dakika sonra balığı tencereden alıp kılçık ve derilerini ayıklayıp küçük parçalara ayırınız. Ayrıca , Suyunu da çorbada kullanmak üzere ayırınız. Diğer taraftan tereyağını(2 çorba kaşığı) tavada eritiniz. İnce dilimlenmiş olan 2 adet kuru soğanı vede 5 diş sarmısağı da tereyağında, yumuşayana kadar pişiriniz. Küçük parçalar halinde doğranmış 2 adet patatesleri de ilave edip pişiriniz. Ardından da, Karışımın tamamını ayırmış olduğumuz balık suyuna ekleyiniz. Ayrıca Balıklarla birlikte 1 çay bardağı pirinci de ilave ediniz.öteki taraftada 1 demet doğranmış dereotunu ve maydanosu da ilave edip orta ateşte 25 - 30 dakika pişiriniz. Çorbayı ocaktan aldıktan sonra, ayrı bir porselen veya cam kasede 1 limon suyu ile 1 yumurtayı çırparak terbiyeli olarakta ilave edebilirsiniz. Not: - Limonu , çorbayı içerken, isteğe göre sıkmanızı öneririm . Kaynak:Nuri DENİZ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.