ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Kırlangıç Ve İskorpit Çorbası Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186101)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:14 AM

Kırlangıç Ve İskorpit Çorbası Nasıl Yapılır
 
Orta boy bir tencerenin içine, 500 gram iskorpit veya kırlangıç balığını koyup, tencereyi temiz içme suyu ile doldurunuz. Tencerenin içine yarım limon, 2 çorba kaşığı herhangi bir sirke ile bir miktar tuz koyup kaynatınız.


Kaynamaya başladıktan 7 dakika sonra balığı tencereden alıp kılçık ve derilerini ayıklayıp küçük parçalara ayırınız. Ayrıca , Suyunu da çorbada kullanmak üzere ayırınız. Diğer taraftan tereyağını(2 çorba kaşığı) tavada eritiniz.


İnce dilimlenmiş olan 2 adet kuru soğanı vede 5 diş sarmısağı da tereyağında, yumuşayana kadar pişiriniz. Küçük parçalar halinde doğranmış 2 adet patatesleri de ilave edip pişiriniz. Ardından da, Karışımın tamamını ayırmış olduğumuz balık suyuna ekleyiniz. Ayrıca Balıklarla birlikte 1 çay bardağı pirinci de ilave ediniz.öteki taraftada 1 demet doğranmış dereotunu ve maydanosu da ilave edip orta ateşte 25 - 30 dakika pişiriniz. Çorbayı ocaktan aldıktan sonra, ayrı bir porselen veya cam kasede 1 limon suyu ile 1 yumurtayı çırparak terbiyeli olarakta ilave edebilirsiniz.


Not:


- Limonu , çorbayı içerken, isteğe göre sıkmanızı öneririm .


Kaynak:Nuri DENİZ


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.