Taze Zencefil Ve Limonlu Alabalık |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Zencefil Ve Limonlu AlabalıkTaze Zencefilli Alablık Nasıl Yapılır - Zencefilli Alabalık Buğulama Malzemeler: 4 tane alabalık 2 tane limon Yarım kök zencefil 1 su bardağı beyaz şarap Birkaç dal maydanoz Yapılışı: Limonları soyun ve kabuklarını jülyen doğrayın Kök zencefili küp şeklinde doğrayın Alabalıkların içini temizleyip,kuyruğuna kadar yarın ve ortasındaki kılçığıbalığı parçalamadan alın Bu işlemden sonra limon kabuklarını ve zencefili balığın içine yerleştirin Bir çay bardağı suya 1 su bardağı şarabı ekleyin ve 10 dk kadar kaynatın Şarabın alkolü azaldığında balıkları içine atıp 5-6 dk kaynatın Buğulanan alabalıkları kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın Afiyet olsun… alıntıdır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|