ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taze Zencefil Ve Limonlu Alabalık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185407)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:10 AM

Taze Zencefil Ve Limonlu Alabalık
 
Taze Zencefilli Alablık Nasıl Yapılır - Zencefilli Alabalık Buğulama
Malzemeler:


4 tane alabalık

2 tane limon

Yarım kök zencefil

1 su bardağı beyaz şarap

Birkaç dal maydanoz


Yapılışı:


Limonları soyun ve kabuklarını jülyen doğrayın.

Kök zencefili küp şeklinde doğrayın.



Alabalıkların içini temizleyip,kuyruğuna kadar yarın ve ortasındaki kılçığıbalığı parçalamadan alın.

Bu işlemden sonra limon kabuklarını ve zencefili balığın içine yerleştirin.

Bir çay bardağı suya 1 su bardağı şarabı ekleyin ve 10 dk. kadar kaynatın.

Şarabın alkolü azaldığında balıkları içine atıp 5-6 dk. kaynatın.

Buğulanan alabalıkları kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun…


alıntıdır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.