Sarımsaklı Biberli Karides |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarımsaklı Biberli KaridesMalzemeler: * 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı * 4 diş ezilmiş sarımsak * 1 çay kaşığı kırmızı pul biber * 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber * Yarım kilo orta boy karides (kabukları ve içi temizlenmiş) * 1-2 yemek kaşığı limon suyu * Tuz ve taze öğütülmüş karabiber * 2 yemek kaşığı incecik doğranmış maydanoz Hazırlanması: * Küçük boy metal bir tavada orta ateşte yağı kızdırın ve içine sarımsak, pul biber ve toz biberi ekleyip 1 dakika kavurun * Isıyı artırıp karidesleri ve limon suyunu ekleyin * Karidesler pişip, sos her yanına bulaşana kadar 3 dakika çevirerek pişirin * Tuzu ve karabiberi ekleyin Tavayı ocaktan alın ve maydanozu serpip hafifçe karıştırın * O halde servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|