![]() |
Sarımsaklı Biberli Karides
Malzemeler: * 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı * 4 diş ezilmiş sarımsak * 1 çay kaşığı kırmızı pul biber * 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber * Yarım kilo orta boy karides (kabukları ve içi temizlenmiş) * 1-2 yemek kaşığı limon suyu * Tuz ve taze öğütülmüş karabiber * 2 yemek kaşığı incecik doğranmış maydanoz Hazırlanması: * Küçük boy metal bir tavada orta ateşte yağı kızdırın ve içine sarımsak, pul biber ve toz biberi ekleyip 1 dakika kavurun. * Isıyı artırıp karidesleri ve limon suyunu ekleyin. * Karidesler pişip, sos her yanına bulaşana kadar 3 dakika çevirerek pişirin. * Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı ocaktan alın ve maydanozu serpip hafifçe karıştırın. * O halde servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.