![]() |
Bayram lokması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram lokmasıMALZEMELER: HAMUR İÇİN 250 ml süt 100 gr margarin Bir tutam tuz 1 tatlı kaşığı tozşeker 250 gr un 7 yumurta Yağlı kağıt veya fırın pişirme kağıdı Bir miktar margarin Kızartmalık yağ ŞERBET İÇİN 200 gr tozşeker 400 ml su Yarım limonun suyu HAZIRLANISI: 1 ![]() karıştırarak kaynatın ![]() pişirmeye devam edin ![]() halini alıncaya kadar pişirmeye devam edin ![]() Karışımı bir kaseye alıp ılınmasını bekleyin ![]() 1 yumurta ekleyip iyice karıştırın ![]() tek tek karışıma ekleyin ![]() yedirip yumuşak bir hamur elde edin ![]() 2 ![]() üzerine margarin sürün ![]() katılaşmasını sağlayın ![]() karışımı yağlı kağıtların üzerine eşit büyüklükte halkalar halinde sıkın ![]() 3 ![]() ![]() eşliğinde yağa atın ![]() ![]() Lokmaları 6 dakika kadar pişirin ![]() yağın içindeki lokmaları ters çevirin ![]() bir mutfak havlusunun üzerinde yağını çektirin ![]() 4 ![]() kısık ateşte kaynatın ![]() ![]() Soğumuş olan lokmaları sıcak şerbete batırın ![]() lokmaların üzerinde gezdirin ![]() diğeri sıcak olmalı ![]() çok çektiği için parçalanır ![]() *** Öneri: Bayram lokmalarına şerbet hazırlamak yerine üzerlerine sürülmek üzere glasür de hazırlayabilirsiniz ![]() Bunun için 200 gr pudra şekerini yarım limonun suyu ile karıştırın ![]() Pişmiş ve ılık olanl okmaların üzerine pudra şekerini sürün ve katılaşmasını bekleyin ![]() sürebilirsiniz ![]() üzerlerine sürün ve çikolatanın katılaşmasını bekleyin ![]() afiyet olsun ve iyi bayramlar ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|