ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bayram lokması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185109)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 07:57 PM

Bayram lokması
 
MALZEMELER:



HAMUR İÇİN

250 ml süt

100 gr margarin

Bir tutam tuz

1 tatlı kaşığı tozşeker

250 gr un

7 yumurta

Yağlı kağıt veya fırın pişirme kağıdı

Bir miktar margarin

Kızartmalık yağ


ŞERBET İÇİN

200 gr tozşeker

400 ml su

Yarım limonun suyu



HAZIRLANISI:


1. Bir tencerede süt, margarin, tuz ve şekeri sürekli

karıştırarak kaynatın. Unu ekleyip iyice karıştırarak

pişirmeye devam edin. Tenceredeki karışım bir topak

halini alıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Karışımı bir kaseye alıp ılınmasını bekleyin.

1 yumurta ekleyip iyice karıştırın. Diğer yumurtaları

tek tek karışıma ekleyin. Yumurtaları tamamıyla karışıma

yedirip yumuşak bir hamur elde edin.


2. Yağlı kağıdı 15 X 15 santimetre büyüklüğünde kesip

üzerine margarin sürün. Buzdolabında bekletip yağın

katılaşmasını sağlayın. Hamuru bir sıkma torbasına doldurup

karışımı yağlı kağıtların üzerine eşit büyüklükte halkalar halinde sıkın.


3. Kızartmalık yağı kızdırın. Lokmaları yağlı kağıt

eşliğinde yağa atın. Kağıdı lokmalardan ayırıp yağın içinden alın.

Lokmaları 6 dakika kadar pişirin. Pişme süresini son 3 dakikasında

yağın içindeki lokmaları ters çevirin. Lokmaları yağdan alıp kağıttan

bir mutfak havlusunun üzerinde yağını çektirin.


4. Şerbet için şeker ve suyu, limon suyu eşliğinde

kısık ateşte kaynatın. Şerbet kıvamına gelince ocaktan alın.

Soğumuş olan lokmaları sıcak şerbete batırın. Veya şerbeti

lokmaların üzerinde gezdirin. Malzemelerden biri mutlaka soğuk

diğeri sıcak olmalı. Aksi halde lokma şerbetini çekmez veya şerbeti

çok çektiği için parçalanır.


***

Öneri: Bayram lokmalarına şerbet hazırlamak

yerine üzerlerine sürülmek üzere glasür de hazırlayabilirsiniz.

Bunun için 200 gr pudra şekerini yarım limonun suyu ile karıştırın.

Pişmiş ve ılık olanl okmaların üzerine pudra şekerini sürün ve

katılaşmasını bekleyin. Ayrıca lokmaların üzerine çikolatalı sos da

sürebilirsiniz. 200 gr çikolatayı eritip soğumuş olan lokmaların

üzerlerine sürün ve çikolatanın katılaşmasını bekleyin.


afiyet olsun ve iyi bayramlar http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.