Cevizli Şambali |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli ŞambaliŞambali - Şambali Nasıl Yapılır MALZEMELER:
[*]Önce şerbeti hazırlayın; suyu ve şekeri karıştırıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha orta ateşte kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın, soğutun[*]Karıştırma kabına şeker, vanilya, yoğurt ve kabartma tozunu alın, iyice karıştırın Çırpma teli kullansanızda yeterli[*]İrmiğide katın ve çok iyi karıştırın[*]Orta boy bir kalıbı yağlayın, un serpin ve hamuru içine boşaltın, üzerini kaşık yardımıyla iyice düzeltin[*]Üzerine bademleri hafif bastırark yerleştirin ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin[*]Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin, tekrar fırına koyup (kapanmış olacak) şerbetini çekene kadar bekletin[*]Mümkünse bir gece dinlendirip servis yapın ve tabağa alırken geniş bir servis kaşığıyla tepsiden kaldırın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|