Muzlu Dizme

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Dizme



Malzemeler:


4 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı buğday nişastası

1 çorba kaşığı un

1 paket vanilya

3 adet muz


Yapımı:


Tencereya soğuk süt, şeker, nişasta ve un konur, iyice karıştırılır Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir, ateşten alınır, vanilya katılır


Muzların kararmaması için çabuk hareketlerle soyulur, halka şeklinde doğranır Daha sonra 20-25 çapında hafif ıslatılmış, deliksiz kek kalıbına sıkı sıkı dizilir Üzerine hemen muhallebi dökülür


Oda ısısında ılıdıktan sonra üzeri kapatılarak, buzdolabının alt rafına konur Bir gece dinlendirilir, ertesi günü servis tabağına ters çevrilir Pasta gibi dilimlenerek servise sunulur





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.