ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Muzlu Dizme (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184197)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:25 PM

Muzlu Dizme
 
Malzemeler:


4 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı buğday nişastası

1 çorba kaşığı un

1 paket vanilya

3 adet muz


Yapımı:


Tencereya soğuk süt, şeker, nişasta ve un konur, iyice karıştırılır. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir, ateşten alınır, vanilya katılır.


Muzların kararmaması için çabuk hareketlerle soyulur, halka şeklinde doğranır. Daha sonra 20-25 çapında hafif ıslatılmış, deliksiz kek kalıbına sıkı sıkı dizilir. Üzerine hemen muhallebi dökülür.


Oda ısısında ılıdıktan sonra üzeri kapatılarak, buzdolabının alt rafına konur. Bir gece dinlendirilir, ertesi günü servis tabağına ters çevrilir. Pasta gibi dilimlenerek servise sunulur.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.