Ev Baklası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev BaklasıEv Baklası Tarifi - Ev Baklası Nasıl Yapılır - Ev Baklası Malzemeleri Ev Baklası İçin Gerekli Malzemeler: 3 Adet Yumurta 4 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Çay Bardağı Zeytinyağı 1/2 Limon Suyu 1/2 Çay Bardağı Su Alabildiği Kadar Un İçine: Dövülmüş Ceviz Şerbeti İçin: 4 Su Bardağı Seker 35 Su Bardağı Su 1/4 Limon Ayrıca: Açmak İçin Nişasta 250 gr Margarin(Üzerine Dökmek İçin) Ev Baklavasını Tarifi: Baklavanın şerbetini hazırlayalımBunun için şeker,su ve çeyrek limonu kaynatalım ve bekletelimYoğurt,zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabin içinde karıştıralımYumurtaları içine kırıp,unu azar azar ilave ederekpoğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edelimHamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalımBezelerini üzerine nemli bir bez örtüp,20 dk dinlendirelimİlk 10 bezeyi ayrı ayrı hafifçe unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açalımAralarına nişasta serperek üst üste dizelimOklavayla 10 bezeyi bir arada incecik açalımİlk 4 yufkayı bolca yağlanmış bir tepsiye alıp,her 4 yufkada bir dövülmüş ceviz serpelimKalan 10 bezeyi de açalımOnları da yine aralarına ceviz serperek tepsiye alalımBu arada margarini kızdıralımTepsideki hamuru baklava dilimi seklinde keselimÜzerine iyice kızdırılmış margarini gezdirelim(margarin asla ilik olmamalı)Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürelimBaklavanın üzeri altın sarisi renk alana dek pişirelimÇıkarttıktan sonra baklavayı bir süre bekleterek ılıtalımÜzerine ılık şerbeti döküp,tatlısını çekmesini bekledikten sonra servis yapalım Afiyet Olsun… |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|