İrmikli Hamur Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Hamur Tatlısı



İrmikli Hamur Tatlısı Tarifi - İrmikli Hamur Tatlısı Yapılışı - İrmikli Hamur Tatlısı Nasıl Yapılır - İrmikli Hamur Tatlısı Malzemeleri

70 gr irmik

4 adet yumurta

40 gr şeker

200 ml süt

50 gr un

30 ml akçaağaç şurubu

40 gr tereyağı

20 gr pudra şekeri

Tuz

Biber


Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın Yumurta beyazlarını şeker ile katılaşıncaya kadar çırpın Süt, yumurta sarıları, un, irmik, bir tutam tuz ve akçaağaç şurubunu el mikseri ile kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırın Son olarak yumurta beyazlarını ilave edip karıştırmaya devam edin Tereyağını büyük bir tavada kızdırın Hamuru tavaya döküp kızartın Üstünü aluminyum folyo ile kapatıp önceden 220°C'de ısıtılmış fınnda 30 dakika pişirin Tatlıyı fırından çıkartın İki çatal yardımıyla tatlıyı tavanın içinde parçalara ayırın Servis tabaklarına alıp üstüne pudra şekeri serpiştirin Yanında meyve salatası ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.