ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   İrmikli Hamur Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183366)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:43 AM

İrmikli Hamur Tatlısı
 
İrmikli Hamur Tatlısı Tarifi - İrmikli Hamur Tatlısı Yapılışı - İrmikli Hamur Tatlısı Nasıl Yapılır - İrmikli Hamur Tatlısı Malzemeleri

70 gr. irmik

4 adet yumurta

40 gr. şeker

200 ml. süt

50 gr. un

30 ml. akçaağaç şurubu

40 gr. tereyağı

20 gr. pudra şekeri

Tuz

Biber


Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın. Yumurta beyazlarını şeker ile katılaşıncaya kadar çırpın. Süt, yumurta sarıları, un, irmik, bir tutam tuz ve akçaağaç şurubunu el mikseri ile kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırın. Son olarak yumurta beyazlarını ilave edip karıştırmaya devam edin. Tereyağını büyük bir tavada kızdırın. Hamuru tavaya döküp kızartın. Üstünü aluminyum folyo ile kapatıp önceden 220°C'de ısıtılmış fınnda 30 dakika pişirin. Tatlıyı fırından çıkartın. İki çatal yardımıyla tatlıyı tavanın içinde parçalara ayırın. Servis tabaklarına alıp üstüne pudra şekeri serpiştirin. Yanında meyve salatası ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.