Şokellalı Krema Tatlısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şokellalı Krema TatlısıŞokellalı Krema Tatlısı - Şokellalı Krema Tatlısı Yapılışı - Şokellalı Krema Tatlısı Taridi - Şokellalı Krema Tatlısı Malzemeler 500 gr kaynar süt 4 yumurta sarısı 100 gr toz şeker 50 gr kakao 6 yaprak jelatin 500 gr vurulmuş krem şantiye Hazırlanışı Jelatinleri kendilerine göre bol soğuk, mümkün se buzlu suda 2 saat önce ıslayıp susuz olarak bir tabağa çıkarınız, 8 portakalın üst kısımlarından ikişer santim kesip atınız Portakalların kabuklarını yırtmadan bir kaşığın sapı ile içlerini boşaltınız Dev-rilmemeleri için birer komposto kasesine otur-tunuz İçinden çıkan etleri zarsız olarak kalburdan geçiriniz 250 gr olarak sulu vaziyette muhafaza ediniz Bir tencereye jelatini, yumurtaları, toz şekeri ve portakal rende yapar gibi sürtülmüş 5 adet kesme şekeri ilâve edip bir yumurta çırpma teli ile ağır ateşte veya sıcak suyun içinde oturtulmuş vaziyette pişirmeden jelatinleri eriyip yumurta köpürüp koyulaşınca-ya kadar iyice vurunuz Ateşten alıp vurarak soğutunuz Soğuttuktan sonra bir kevgir alarak dikkatlice karıştırıp evvelâ krem şantiyeyi sonra portakal püresini yediriniz Sonra portaka-lın kabuklarının içini boşaltıp buzdolabına koyunuz Soğuyunca üzerlerine dekor torbasıyla güzelce sıkılmış krem şantiyeyi ve krem şantiyenin üzerine birer dilim portakal koyup servis ediniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|