Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, evde, sucuk, yapılır

Evde Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır?

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır?



cevizli sucuk - evde cevizli sucuk yapımı - cevizli sucuk nasıl yapılır - evde kolay cevizli sucuk yapalım





EVDE CEVİZ SUCUĞU YAPIMI





Evde ceviz sucuğu yapmak aslında çokta meşakkatli değilmiş Biraz cesaret, biraz gayret bir de malzemeler bir araya getirince hem ekonomik, hem hijyenik, hem çok zevkli en önemlisi de lezzetli bir sonuç ortaya çıkıyor


Benim ilk defa yapımına şahit ve dahil olduğum yöresel deyişle şeker sucuğu yapmak güzel bir deneyimdi Fıstık ve fındık kullanılarak da yapılsa da benim tercihim cevizliden yana


İçindekiler: Ceviz (kurumamış, kuruysa nemlendirilmiş), üzüm pekmezi, su, az miktarda şeker, kabartma tozu, nişasta, un

Malzemeler: İğne, iplik ve askı




Taze cevizler kırılır ve bir kanadı (çeyrek) ipe dizilir Cevizler kuru ise nemlendirilmelidir ki iğne battığında kırılma olmasın




Evde bu işlemleri yapmanın en iyi yöntemi cevizleri askıya bağlamaktır Bağlanan cevizler kuruyana kadar bir kaç gün bekletilir




Cevizler kuruduğunda batırma işlerimin yapılması için pekmez sulandırılarak kıvamı ayarlanır ve kaynatılır





Diğer taraftan nişasta, un, şeker, kabartma tozu (yumuşak kalabilmesi için) sulanmış pekmezden ayrılan soğuk kıvamla özleştirilir





Ve yavaş yavaş kaynayan pekmeze aktarılarak hızlı hızlı karıştırılmalıdır





Köpürmeye başlayan kıvama aşama aşama karışım aktarılmalıdır aksi halde taşabilir





Pelte kıvamına gelene kadar pişirilmelidir






Dibine tutmaması için derinden ve homojen karışım sağlanmalıdır





Köpüğü mutlaka tatmalısınız bu ayrı bir lezzettir Hatta köpükten yapılan beyaz sucuk vardır ki kol kuvveti gerektirir ve evde yapımı sanırım henüz denenmemiştir





İşte en zevkli tarafı; cevizlerin kıvama batırılma anı






Cevizler kıvama sıcak sıcak bir kaşık yardımıyla batırılmalıdır





Bu işlem asıldıktan bir süre sonra bir daha tekrarlanır Çift kat batırılma sağlanır
Batırma işleminden sonra damlalar azalana kadar kıvam üzerinde, damlalar tamamen bitene kadar da başka bir kap üzerinde bir süre daha bekletilir




Balkona asarak kurutabilirsiniz, yağmur tehlikesine karşı içeride çamaşırlıkta da kuruyabilir



Askılar mandalla sabitlenmelidir ki kaymalar oluşmasın




Kurutma bir hafta devam eder sonrasında yemeye hazır ve nazırdır







Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.