Kadayıflı Bülbül Yuvası Tatlısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadayıflı Bülbül Yuvası Tatlısıkadayıflı tatlılar Malzemeler: 2 tane baklava yufkası, Yarım kilogram tel kadayıf, Süslemek için yeterince fıstık Yarım margarin Şerbeti için:2 su bardağı şeker 2 su bardağı toz şeker Birkaç damla limon Yapılışı: Yufkaları ikiye kesiyoruzYarım daire şeklindeki yufkaya erittiğimiz yağı sürüyoruz, oval kısım ile kestiğimiz kısmı birleştiriyoruz ve üzerine tel kadayıflarımızı koyarak rulo şeklinde sarıyoruzDaha sonra kesiyoruzTepsiye diziyoruz üzerine fıstık yerleştiriyoruz180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz Şurubu için:şeker ve suyu tencereye alıyoruz kaynamaya başlayınca orta ateşte 5-6 dakika kaynatıyoruzVe 2-3 damla limon suyu ilave edip ocaktan alıyoruzTatlı soğuduktan sonra üzerine şerbetini ilave ediyoruz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|