Limonlu ve Haşhaşlı Kek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu ve Haşhaşlı Kekhaşhaş tohumlu kek tarifi - haşhaşlı tarifler Limonlu ve haşhaş tohumlu kek malzemeleri 2 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 tutam tuz 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu 125 gr tereyağı 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı krema 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 4 yumurta 1/4 su bardağı fındık yağı 2 yemek kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı vanilya Limonlu ve haşhaş tohumlu kek hazırlanışı Limonlu ve haşhaş tohumlu kek: Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaba eleyin Haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın Ayrı bir kapta tereyağı, şeker, krema ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle çırpın Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemede tamamen karışmasına dikkat edin Fındık yağı, vanilya ve limon suyunu ilave edin Unlu karışımı ekleyip spatulayla yavaşça karıştırın Yağlanmış ve hafif unlanmış baton kek kalıbına kek harcını aktarın Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 55 dakika pişirin Soğuyunca servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|