KOPARTMA KURABİYE |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
KOPARTMA KURABİYEmalzemeler Yarım kg un Yarım paket margarin (125 gr) 3 kahve fincanı yoğurt 3 kahve fincanı tozşeker 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Yarım su bardağı ceviz 1 çay bardağı kuru üzüm yapılışı (20 adet için) Oda sıcaklığında margarin ve unu iyice yoğurun Özleşince 3 kahve fincanı yoğurt, 3 kahve fincanı tozşeker, yumurta ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip, yoğurmaya devam edin Yarım su bardağı cevizi iyice kıyın 1 çay bardağı kuru üzümle birlikte hazırladığınız hamura katın Yoğurmadan hafifçe karıştırın Elinizle hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, yağlanmış fırın tepsisine şekil vermeden dizin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|