![]() |
Meyveli Yılbaşı Keki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyveli Yılbaşı KekiYılbaşı Keki - Meyveli Yılbaşı Keki Nasıl Yapılır - Meyveli Kek MEYVELİ YILBAŞI KEKİ (3 hafta buz dolabında saklanabilir ![]() MALZEMELER: -Yarım su bardağı ayva reçeli (tanesi) -Yarım su bardağı portakal kabuğu reçeli (küçük doğranmış) -1 su bardağı çekirdeksiz üzüm -1 su bardağı jöle şeker (küçük doğranmış) -Yarım su bardağı incir (küçük doğranmış) -1 su bardağı ceviz içi (doğranmış) -1 su bardağı kuru kayısı (küçük doğranmış) -1 tatlı kaşığı kabartma tozu -Yarım çay kaşığı tuz -1 su bardağı margarin (erimiş) -1 su bardağı şeker -2,5 su bardağı un -5 yumurta -2 çorba kaşığı limon suyu -2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi YAPILIŞI: 1- Kek kalıbı yağlanır ve unlanır ![]() ![]() ![]() 2- Üzüm ve kayısıların üzerine bir su bardağı kaynar su dökülüp 5 dakika bekletilir ![]() ![]() 3- Üzüm ve kayısılara, doğranmış ceviz, incir, jöle, şeker, ayva ve portakal kabuğu reçeli, limon kabuğu rendesi ilave edilip karıştırılır ![]() 4- Un ile kabartma tozu karıştırılıp elenir ![]() 5- Porselen bir kasede yağ ile şeker iyice çarpılır ![]() ![]() ![]() 6- Yumurtalı yağa, meyve karışımı ve un konup karıştırılır ![]() ![]() 7- Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 1 saat 45 dakika pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|