![]() |
Meyveli Yılbaşı Keki
Yılbaşı Keki - Meyveli Yılbaşı Keki Nasıl Yapılır - Meyveli Kek
MEYVELİ YILBAŞI KEKİ (3 hafta buz dolabında saklanabilir.) MALZEMELER: -Yarım su bardağı ayva reçeli (tanesi) -Yarım su bardağı portakal kabuğu reçeli (küçük doğranmış) -1 su bardağı çekirdeksiz üzüm -1 su bardağı jöle şeker (küçük doğranmış) -Yarım su bardağı incir (küçük doğranmış) -1 su bardağı ceviz içi (doğranmış) -1 su bardağı kuru kayısı (küçük doğranmış) -1 tatlı kaşığı kabartma tozu -Yarım çay kaşığı tuz -1 su bardağı margarin (erimiş) -1 su bardağı şeker -2,5 su bardağı un -5 yumurta -2 çorba kaşığı limon suyu -2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi YAPILIŞI: 1- Kek kalıbı yağlanır ve unlanır. Fırın yakılır. (Kalıp parşömen kağıdı ile de kaplanır.) 2- Üzüm ve kayısıların üzerine bir su bardağı kaynar su dökülüp 5 dakika bekletilir. Temiz bir bez ile kurulanır. 3- Üzüm ve kayısılara, doğranmış ceviz, incir, jöle, şeker, ayva ve portakal kabuğu reçeli, limon kabuğu rendesi ilave edilip karıştırılır. 4- Un ile kabartma tozu karıştırılıp elenir. 5- Porselen bir kasede yağ ile şeker iyice çarpılır. Yumurtalar tek tek ilave edilip karıştırılır. Limon suyu katılır. 6- Yumurtalı yağa, meyve karışımı ve un konup karıştırılır. (3- 4- 5 nolu işlemler birlerine katılır.) 7- Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 1 saat 45 dakika pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.