Şelame

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şelame



Şelame tarifi - Şelamenin yapılışı - Şelame malzemeleri


Malzemeler

HAMURU İÇİN

bir su bardağı sıvı yağ

yarım kilo un

yüz gram margarin

bir adet yaş maya

bir tatlı kaşığı tuz

bir litre su

bir çay kaşığı karabiber

bir tatlı kaşığı tuz

bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
İÇİ İÇİN

yarım kilo patates

bir adet orta boy soğan

Yapılışı


Un geniş bir kaba alınarak içine; yaş maya, tuz ve ılık su katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilene kadar yoğrulursıkıca sarılarak bir saat kadar kabarmaya bırakılırDiğer taraftan haşlanmış ve ezilmiş patates,margarinle kavrulmuş soğan,kırmızı biber ve karabiberli karışımın içine katılarak iki üç dakika kadar karıştırılmak suretiyle pişirilir

Kabarmış hamurdan küçük bezeler alınarak pizza büyüklüğünde açılırAçılan hamurun yarısını kaplayacak şekilde patates harcı koyularak yarım ay şeklinde sıkıca kapatılırTavaya koyulan kızgın yağa atılarak kızartılırAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.