ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şelame (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179864)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:01 PM

Şelame
 
Şelame tarifi - Şelamenin yapılışı - Şelame malzemeleri


Malzemeler

HAMURU İÇİN

bir su bardağı sıvı yağ

yarım kilo un

yüz gram margarin

bir adet yaş maya

bir tatlı kaşığı tuz

bir litre su

bir çay kaşığı karabiber

bir tatlı kaşığı tuz

bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
İÇİ İÇİN

yarım kilo patates

bir adet orta boy soğan

Yapılışı


Un geniş bir kaba alınarak içine; yaş maya, tuz ve ılık su katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilene kadar yoğrulur.sıkıca sarılarak bir saat kadar kabarmaya bırakılır.Diğer taraftan haşlanmış ve ezilmiş patates,margarinle kavrulmuş soğan,kırmızı biber ve karabiberli karışımın içine katılarak iki üç dakika kadar karıştırılmak suretiyle pişirilir.

Kabarmış hamurdan küçük bezeler alınarak pizza büyüklüğünde açılır.Açılan hamurun yarısını kaplayacak şekilde patates harcı koyularak yarım ay şeklinde sıkıca kapatılır.Tavaya koyulan kızgın yağa atılarak kızartılır.Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.