Yumuşak Buğday Ekmeği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumuşak Buğday EkmeğiMALZEMELER: 1 cup: 1 su bardağı - 200 ml 1 cup su, 2 büyük kaşık şeker ( 2 çorba kaşığı ), 2 küçük kaşık (tatlı kaşığı) tuz, 1/8 cup süt, 2 büyük kaşık (çorba kaşığı) sıvıyağ, 3 cup un, 2 küçük ölçü kaşığı (tatlı kaşığı) kuru maya YAPILIŞI: Tüm malzemeleri sırası ile ekmek yapma makinasına koyup beyaz ekmek programını seçiyoruz ve pişmesini bekliyoruz Elde yapacaksanız malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz 1 saat mayalandırıyoruz İki katı kabarınca şekil verip kalıba yerleştiiriyoruz Yarım saat daha mayalandırıp 175 derece fırında pişiriyoruz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|