Milföy Mantısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföy Mantısımilföylü tarifleri - milföy mantısı tarifi MALZEMELER; 10-15 adet milföy hamuru 200 gr kıyma 1 adet kuru soğan(küçüklerinden) pulbiber karabiber tuz Üzeri için; yoğurt sarımsak 3 yk tereyağı YAPILIŞI; *Kıymayı büyük bir kaseye alıp soğanımızı üzerine rendeliyoruz *Baharatları ve tuzu ekleyip iyice yoğuruyoruz *Milföy hamurumuz'dan bir kare alıyoruz ve bu kareyi 6 eşit parçaya bölüyoruz *Küçük karelerin içlerine kıymamızdan koyup uçlarını birleştirerek kapatıyoruz *Birleşen kısım tepsiye gelecek şekilde,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz *Tüm yapraklarda aynı işlemi uyguluyoruz *200 c 'de pişiriyoruz *Mantılarımız pişerken sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz *Tereyağımızı eritip ateşten aldıktan sonra içerisine pulbiberi ekliyoruz *Fırından çıkan sıcak mantılarım üzerine yoğurdumuzu sonrasında tereyağını döküp hemen servis ediyoruz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|