Elmalı Kaygana 1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Kaygana 1Elmalı Kaygana Tarifi - Elmalı Kaygana Yapılışı - Elmalı Kaygana Nasıl Yapılır - Elmalı Kaygana Malzemeleri 4 kişilik 150 g kepekli buğday unu, 50 g yulaf, 2 yemek kaşığı soya unu, 2 yemek kaşığı buğday filizi, yarım tatlı kaşığı öğütülmüş anason, yarım baton vanilyanın içi, 2 yemek kaşığı bal, 4 yumurta, 375 ml süt, 700 g elma, 4 yemek kaşığı tereyağı 1 Unu, yulaf, soya unu, filiz, anason ve vanilya ile karıştırın Balı ve yumurta sarılarını katın, sütü azar azar döküp yumuşak hamur elde edin Hamuru yaklaşık 15 dakika kabarmaya bırakın![]() 2 Elmaları, kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin Yumurta aklarını çırpın ve hamura yedirin![]() 3 Teflon tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritin Elma dilimlerin dörtte birini tavanın içine koyun, üzerine hamurun dörtte birini dökün Kapağı kapatıp kayganayı kısık ateşte yaklaşık 5 dakika pişirin Kayganayı ters çevirin ve tekrar 5 dakika pişirin Kalan hamuru ve elmaları aynı şekilde haledin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|