![]() |
Cevizli Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Ekmekevde ekmek nasıl yapılır - cevizli ekmek tarifi - ekmek yapılışı - cevizli ekmek yapımı Cevizli ekmek malzemeleri 200 gr ceviz içi 18 gr taze maya 2 yemek kaşığı bal 250 ml ılık su 40 ml zeytinyağı 400 gr un 100 gr tam buğday unu 8 gr tuz Cevizli ekmek hazırlanışı Ceviz içlerini fırında ya da ocak üzerinde, yakmadan 10 dakika kavurun ![]() Daha sonra bıçak yardımıyla ufak doğrayın ![]() Maya ve balı karıştırın ve 10 dakika bekletin ![]() Zeytinyağını ilave edin ![]() Un, tuz ve kavrulmuş cevizleri karıştırıp, azar azar mayalı karışıma ilave edin ve karıştırın ![]() Karıştırırken ellerinizi mutlaka unlayın ![]() ![]() Yoğururken biraz un ilave edebilirsiniz ![]() Elde edeceğiniz hamur elastik, nemli ancak elinize yapışmayan bir hamur olmalı ![]() İçi hafifçe yağlanmış bir kaba hamuru alın ve üzerini streç filmle sıkıca kapatıp yaklaşık 1 saat ılık bir ortamda bekletin ![]() Şişmiş olan hamuru un serpiştirdiğiniz tezgahın üzerine alın ve hafifçe yoğurarak havasını alın ![]() Hamuru ya bir kalıba aktarın ya da yağlı kağıdın üzerinde pişirin ![]() Eğer kalıba koyacaksanız kalıbın zeminini çok hafif yağlayın ve biraz un serpiştirdikten sonra alta ayırdığınız ceviz parçalarını yerleştirip hamurunuzu aktarın ![]() Üzerini nemli bir bezle kapatıp ılık bir yerde 1 saat kadar bekletin ![]() Fırını 230 derecede ısıtın ve ısıtırken fırının dibine boş bir tas yerleştirin ![]() Hamur hazır olunca ekmeği fırına verin ve kaynattığınız bir bardak suyu fırının altındaki tasa aktarıp fırının kapağını kapatın ![]() Ekmeği kalıpta yapıyorsanız son 10 dakika kalıptan çıkararak pişirin ![]() 30 dakika pişirin ![]() ![]() Servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|