Yufkalı Lahmacun

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Lahmacun



Yufkalı Lahmacun Tarifi - Yufkalı Lahmacunun Yapılışı - Yufkalı Lahmacun Nasıl Yapılır

Malzemeler:


3 adet yufka

6 yemek kaşığı sıvıyağ


Üzerinin Malzemesi İçin:


1 adet büyük boy iri rendelenmiş soğan

200 gr kıyma

3 adet ince doğranmış sivri biber

3 adet orta boy minik doğranmış domates

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe göre)


Hazırlanışı:


Tavaya iki yemek kaşığı yağı koyup, soğanı 2-3 dk kavurun Kıymayı ekleyip kıyma saldığı suyu çekince biberi de katıp kavurmaya devam edin Kıyma ve biber kavrulunca domatesle beraber tuzu ilave edip, domatesler suyunu çekene kadar arada karıştırarak iç harcı pişirin Son olarak karabiberini koyup ateşi söndürün Ayrı bir yerde büyük fırın tepsisini yağlayarak, yufkaları tepsi zeminini örtecek büyüklükte kesin Yufkanın her katını 2 kaşık yağ ile yağlayıp, en üst yufkaya önceden hazırladığınız kıymalı harcı yayın (arzu ederseniz kıymanın üzerine kaşar rendesi serpiştirebilirsiniz) 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.