Adana Usulu Hengel |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adana Usulu Hengelyöresel yemekler - adana yemekleri - adana mutfağı İçindekiler: 1kg un 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz alabildiği kadar su 5tane patates 1 adet orta boy soğan karabiber tuz üzeri için 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvı yag 1 çay kaşığı kırmızı biber yarım limon suyu 1 yemek kasıgı salca Hazırlanışı: Un, yumurta,ve tuzu alabildiği kadar su ile yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz Hamur dinlenirken,patatesi haslayıp soğanı yagla kavur icine patatesi, karabiber ve tuzuekle karıstır ve sogusunHamuru bezeye ayırıp, unlayarak yufka büyüklüğünde açıp çay bardağı yardımı ile kesiyoruz ![]() kestiğimiz parçaların yarılarına hazırladığımız patatesli harcı koyup, diğer kısmı üzerine kapatarak kenarlarından bastırıyoruz ( Minik puf böreği şeklinde)kaynamakta olan tuzlu suya atıp 8-10 dakika haşlıyoruz suyunu iyice süzüpservis tabağına aldığımız hengel’e tavada yagı salcayı kavur icine bir miktar nane sarımsak ve limonu ekle bir cay bardagı su ekle kaynayınca hengelin üzerine gezdir AFİYET OLSUN
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|