Adana Usulu Hengel

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Usulu Hengel



yöresel yemekler - adana yemekleri - adana mutfağı


İçindekiler:


1kg un

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

alabildiği kadar su

5tane patates

1 adet orta boy soğan

karabiber

tuz


üzeri için

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sıvı yag

1 çay kaşığı kırmızı biber

yarım limon suyu

1 yemek kasıgı salca

Hazırlanışı:


Un, yumurta,ve tuzu alabildiği kadar su ile yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz Hamur dinlenirken,patatesi haslayıp soğanı yagla kavur icine patatesi, karabiber ve tuzuekle karıstır ve sogusun


Hamuru bezeye ayırıp, unlayarak yufka büyüklüğünde açıp çay bardağı yardımı ile kesiyoruz


kestiğimiz parçaların yarılarına hazırladığımız patatesli harcı koyup, diğer kısmı üzerine kapatarak kenarlarından bastırıyoruz( Minik puf böreği şeklinde)


kaynamakta olan tuzlu suya atıp 8-10 dakika haşlıyoruzsuyunu iyice süzüp


servis tabağına aldığımız hengel’e tavada yagı salcayı kavur icine bir miktar nane sarımsak ve limonu ekle bir cay bardagı su ekle kaynayınca hengelin üzerine gezdir AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.