ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Adana Usulu Hengel (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178006)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:10 AM

Adana Usulu Hengel
 
yöresel yemekler - adana yemekleri - adana mutfağı


İçindekiler:


1kg un

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

alabildiği kadar su

5tane patates

1 adet orta boy soğan

karabiber

tuz


üzeri için

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sıvı yag

1 çay kaşığı kırmızı biber

yarım limon suyu

1 yemek kasıgı salca

Hazırlanışı:


Un, yumurta,ve tuzu alabildiği kadar su ile yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamur dinlenirken,patatesi haslayıp soğanı yagla kavur icine patatesi, karabiber ve tuzuekle karıstır ve sogusun


Hamuru bezeye ayırıp, unlayarak yufka büyüklüğünde açıp çay bardağı yardımı ile kesiyoruz.


kestiğimiz parçaların yarılarına hazırladığımız patatesli harcı koyup, diğer kısmı üzerine kapatarak kenarlarından bastırıyoruz.( Minik puf böreği şeklinde)


kaynamakta olan tuzlu suya atıp 8-10 dakika haşlıyoruz.suyunu iyice süzüp


servis tabağına aldığımız hengel’e tavada yagı salcayı kavur icine bir miktar nane sarımsak ve limonu ekle bir cay bardagı su ekle kaynayınca hengelin üzerine gezdir. AFİYET OLSUN


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.