![]() |
Haşhaşlı Çörek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşlı Çörek Tarifihaşhaşlı çörek nasıl hazırlanır - haşhalı ekmek - hamur işleri Malzemeler 1 kg un 1 çorba kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı şeker aldığı kadar ılık su tuz 1 adet yumurta Hazırlanışı Ezilmiş haşhaş (hazır satılıyor, bulamazsanız haşhaşı yağsız teflonda kavurun ve robotta yağı iyice çıkana kadar çekin ![]() Dilerseniz haşhaşın içine dövülmüş cevizde koyabilirsiniz ![]() Sıvıyağ Bir kase içerisinde mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletelim ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurun nayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölün Hamurları elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün ve haşhaşı üzerine yayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|