ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Haşhaşlı Çörek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177987)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:13 AM

Haşhaşlı Çörek Tarifi
 
haşhaşlı çörek nasıl hazırlanır - haşhalı ekmek - hamur işleri

Malzemeler

1 kg un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar ılık su
tuz
1 adet yumurta



Hazırlanışı

Ezilmiş haşhaş (hazır satılıyor, bulamazsanız haşhaşı yağsız teflonda kavurun ve robotta yağı iyice çıkana kadar çekin.)
Dilerseniz haşhaşın içine dövülmüş cevizde koyabilirsiniz.
Sıvıyağ
Bir kase içerisinde mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletelim.Hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayamızı da ekleyelim ılık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yuğuralım.Üzerini örterek mayalanmasını bekleyelim.İstenirse fırınlarda satılan hamurlarlada yapılabilir.
Hamurun nayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölün
Hamurları elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün ve haşhaşı üzerine yayın. Bütün parçaları aynı şekilde aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirin Oluşan 4 katlı hamuru elinizle büyütün ve bıçakla 4 cm lik şeritler halinde keserek kendi etrafında burun ve tepsiye yanyana gelecek şekilde dizinFırına sürmeden önce çörekleri dilediğiniz boyda kesin Üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişene kadar kızartın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.