Hurma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hurmaresimli kahvaltılıklar - kahvaltılık tarifi - erzurum yöresel yemekleri - hurma tatlısı Malzemeler 1 yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı ermiş tereyağ 2 çay bardağı ılık süt 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı) Kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ Hazırlanışı Kabartma tozu ve un hariç tüm malzemeyi karıştırınArdından unu eleyerek karışımın üzerine azar azar ilave edinUnun üzerine de kabartma tozunu dökünYumuşak bir hamur yapınYarım saat dinlenirse daha iyi kabarırımışDaha sonra hamurun tamamını rulo şekline getirin birer parmak genişliğinde kesin ve her parçaya aşağıdaki gibi şekil verin mümkünse kalburum üstünde ardındankızartın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|