![]() |
Sebzeler ve Bakliyatlarla Ilgili Ipuçları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeler ve Bakliyatlarla Ilgili Ipuçlarısebzeler hakkında bilgiler - bakliyatla hakkında bilgiler - sebzelerin püf noktaları - sebzelerin pişirilmesi - bakliyatların püf noktaları - bakliyatların pişirilmesi *Bakliyatların taze olup olmadıklarını anlamak için suya koyun ![]() ![]() * Bakliyatları pişirmeden bir gece evvelinden bol soğuk suda ıslayın ![]() * Sebze ile birlikte pişireceğiniz bakliyatları önceden haşlayın ve haşlama suyuna tuz ilave etmeyin ![]() * Haşlanan bakliyat hacim olarak iki katına çıkar ![]() ![]() * Yemeklere et yerine yeşil mercimek koyarak protein dengenizi koruyabilirsiniz ![]() * Sert kök sebzeleri kolay ve hızlı pişirmek için rendeleyerek yemeğe katın ![]() * Doğradıktan sonra kullanacağınız avokado, mantar, kereviz gibi malzemelerin kararmamaları için limonlu suda bekletin ![]() * Soyulmuş patatesi kararmaması için soğuk suda bekletin ![]() * Domateslerin kabuklarını kolay soymak için diplerine (+) şeklinde bir kesik atın ![]() ![]() ![]() * Haşlanmış patateslerin kabuklarının kolay soyulması için haşlama suyuna biraz sirke katın ![]() * Patlıcanların acısını atması için soyup doğradıktan sonra tuzlu suda 15 dakika bekletin ![]() * Karnabahar haşlanırken renginin beyaz kalması için haşlama suyuna biraz sirke veya limon suyu katın ![]() * Sebze ve bakliyat yemeklerini pişirirken kaynadıktan sonra kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin ![]() * Yeşil yapraklı sebzeleri mümkün olduğunca bıçak kullanmadan elinizle kopararak parçalara ayırın ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|