ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sebzeler ve Bakliyatlarla Ilgili Ipuçları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177676)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:40 AM

Sebzeler ve Bakliyatlarla Ilgili Ipuçları
 
sebzeler hakkında bilgiler - bakliyatla hakkında bilgiler - sebzelerin püf noktaları - sebzelerin pişirilmesi - bakliyatların püf noktaları - bakliyatların pişirilmesi
*Bakliyatların taze olup olmadıklarını anlamak için suya koyun. Taze olanlar dibe çökecek, bayat taneler su yüzüne çıkacaktır.

* Bakliyatları pişirmeden bir gece evvelinden bol soğuk suda ıslayın.

* Sebze ile birlikte pişireceğiniz bakliyatları önceden haşlayın ve haşlama suyuna tuz ilave etmeyin.

* Haşlanan bakliyat hacim olarak iki katına çıkar. Yani 1 ölçü bakliyat=2 ölçü haşlanmış bakliyat.

* Yemeklere et yerine yeşil mercimek koyarak protein dengenizi koruyabilirsiniz.

* Sert kök sebzeleri kolay ve hızlı pişirmek için rendeleyerek yemeğe katın.

* Doğradıktan sonra kullanacağınız avokado, mantar, kereviz gibi malzemelerin kararmamaları için limonlu suda bekletin.

* Soyulmuş patatesi kararmaması için soğuk suda bekletin.

* Domateslerin kabuklarını kolay soymak için diplerine (+) şeklinde bir kesik atın. 30 saniye kadar kaynar suya daldırıp çıkarın. Kabuklarının zar gibi ve kolayca soyulduğunu göreceksiniz.

* Haşlanmış patateslerin kabuklarının kolay soyulması için haşlama suyuna biraz sirke katın.

* Patlıcanların acısını atması için soyup doğradıktan sonra tuzlu suda 15 dakika bekletin.

* Karnabahar haşlanırken renginin beyaz kalması için haşlama suyuna biraz sirke veya limon suyu katın.

* Sebze ve bakliyat yemeklerini pişirirken kaynadıktan sonra kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin.

* Yeşil yapraklı sebzeleri mümkün olduğunca bıçak kullanmadan elinizle kopararak parçalara ayırın. C vitamini bıçakla kesildiğinde çok çabuk kaybolur.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.