![]() |
Sebzeler ve Bakliyatlarla Ilgili Ipuçları
sebzeler hakkında bilgiler - bakliyatla hakkında bilgiler - sebzelerin püf noktaları - sebzelerin pişirilmesi - bakliyatların püf noktaları - bakliyatların pişirilmesi
*Bakliyatların taze olup olmadıklarını anlamak için suya koyun. Taze olanlar dibe çökecek, bayat taneler su yüzüne çıkacaktır. * Bakliyatları pişirmeden bir gece evvelinden bol soğuk suda ıslayın. * Sebze ile birlikte pişireceğiniz bakliyatları önceden haşlayın ve haşlama suyuna tuz ilave etmeyin. * Haşlanan bakliyat hacim olarak iki katına çıkar. Yani 1 ölçü bakliyat=2 ölçü haşlanmış bakliyat. * Yemeklere et yerine yeşil mercimek koyarak protein dengenizi koruyabilirsiniz. * Sert kök sebzeleri kolay ve hızlı pişirmek için rendeleyerek yemeğe katın. * Doğradıktan sonra kullanacağınız avokado, mantar, kereviz gibi malzemelerin kararmamaları için limonlu suda bekletin. * Soyulmuş patatesi kararmaması için soğuk suda bekletin. * Domateslerin kabuklarını kolay soymak için diplerine (+) şeklinde bir kesik atın. 30 saniye kadar kaynar suya daldırıp çıkarın. Kabuklarının zar gibi ve kolayca soyulduğunu göreceksiniz. * Haşlanmış patateslerin kabuklarının kolay soyulması için haşlama suyuna biraz sirke katın. * Patlıcanların acısını atması için soyup doğradıktan sonra tuzlu suda 15 dakika bekletin. * Karnabahar haşlanırken renginin beyaz kalması için haşlama suyuna biraz sirke veya limon suyu katın. * Sebze ve bakliyat yemeklerini pişirirken kaynadıktan sonra kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin. * Yeşil yapraklı sebzeleri mümkün olduğunca bıçak kullanmadan elinizle kopararak parçalara ayırın. C vitamini bıçakla kesildiğinde çok çabuk kaybolur. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.