![]() |
Dulavrat Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dulavrat ÇorbasıDulavrat Çorbası Tarifi - Dulavrat Çorbasının Yapılışı - ÇorbaTarifi Malzemeler 2 su bardagı yeşil mercimek 1 su bardagı nohut 7 su bardagı et suyu 2 su bardagı un 1 fincan su 1 yumurta 30 gr margarin 1 çorba kaşıgı salça Tuz, Karabiber, Nane Pul kırmızı biber Toz kırmızı biber 2 limonun suyu Kahırtlak Hamuru malzemesi : 1 su bardagı un 15 gr margarin 1 çay fincan ![]() Tuz Yapılışı Mercimeği akşamdan ıslatın ![]() Nohudu haşlayıp bir kenarda bekletin ![]() Kahırtlak hamuru için, un, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, tuz ve suyu iyice yoğurun ![]() Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzla yuvarlayın ve küp şeklinde kesin ![]() Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün ![]() Mantı hamurunu hazırlamak için, hamur yoğurma kabına 2 su bardağı unu eleyin ![]() 1 tutam tuz ilave edip harmanlayın ![]() Yumurta ve suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() Hamuru 15 dakika dinlendirin ![]() Oklava ile mantı hamuru inceliğinde yufkalar hazırlayın ve kareler kesin ![]() Nohut ![]() ![]() Yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Çorbanın üzerine margarinde hafifçe kavrulmuş salça, baharat ve limon suyunu ekleyip kahırtlaklarklarla servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|