![]() |
Dulavrat Çorbası
Dulavrat Çorbası Tarifi - Dulavrat Çorbasının Yapılışı - ÇorbaTarifi
Malzemeler 2 su bardagı yeşil mercimek 1 su bardagı nohut 7 su bardagı et suyu 2 su bardagı un 1 fincan su 1 yumurta 30 gr margarin 1 çorba kaşıgı salça Tuz, Karabiber, Nane Pul kırmızı biber Toz kırmızı biber 2 limonun suyu Kahırtlak Hamuru malzemesi : 1 su bardagı un 15 gr margarin 1 çay fincan. su Tuz Yapılışı Mercimeği akşamdan ıslatın. Nohudu haşlayıp bir kenarda bekletin. Kahırtlak hamuru için, un, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, tuz ve suyu iyice yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzla yuvarlayın ve küp şeklinde kesin. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Mantı hamurunu hazırlamak için, hamur yoğurma kabına 2 su bardağı unu eleyin. 1 tutam tuz ilave edip harmanlayın. Yumurta ve suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Oklava ile mantı hamuru inceliğinde yufkalar hazırlayın ve kareler kesin. Nohut. mercimek ve et suyunu büyük bir tencerede kaynatıp hamurları ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbanın üzerine margarinde hafifçe kavrulmuş salça, baharat ve limon suyunu ekleyip kahırtlaklarklarla servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.