şafak çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
şafak çorbasıŞAFAK ÇORBASI MALZEMELER: -8 bardak et suyu -2 çorba kaşığı un -2 kaşık yağ -4- 5 adet olgun domates veya 2 kaşık konserve domates salçası -1 bardak süt -1 yumurta sarısı -Tuz YAPILIŞI: 1- Yağ ile un hafif pembe kavrulur 2- Sulandırılmış konserve salça veya rendelenmiş domates ve et suyu katılır 3- Karıştırılarak 1- 2 taşım kaynatılır Pütür kalmışsa süzgeçten geçirilir 4- Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiye yemek saatinden 10 dakika evvel katılır Tuz atılır Ateş kapatılır Not: Et suyu yerine hazır paket et veya tavuk suyu da katılabilir KISA BİLGİ: Sofrayı hazırlarken; kaç kişinin yemek yiyeceğini, yemek listesinde neler olduğunu düşününüz, sofra takımlarının temiz olmasına özen gösteriniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|