Deri Çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deri ÇorbasıMalzemeler Haşlanmış hindi veya tavuğun derisi et suyu tuz bir yumurta iki kaşık un limon suyu su Yapılışı Çoğumuz tavuk veya hindi derisini yemeyi sevmeyiz Halbuki bunlar atılmayıp lezzetli bir çorba yapımında kullanılabilirler Şöyle ki: Haşlanmış hindi veya tavuğun bütün derisi çıkarılır Ince ince kıyılır Tencerede kaynayan yağı alınmış et suyuna atılarak tuz ilave edilir Ayrı bir kapta bir yumurta, iki kaşık un ve limon suyu çarpılır, bir az sulandırılır ve kaynayan çorbaya ilave edilir Ateş azaltılır; 2 taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alınır Çorba servise hazırdır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|