ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Deri Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176091)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:57 PM

Deri Çorbası
 
Malzemeler

Haşlanmış hindi veya tavuğun derisi
et suyu
tuz
bir yumurta
iki kaşık un
limon suyu
su
Yapılışı

Çoğumuz tavuk veya hindi derisini yemeyi sevmeyiz. Halbuki bunlar atılmayıp lezzetli bir çorba yapımında kullanılabilirler. Şöyle ki:

Haşlanmış hindi veya tavuğun bütün derisi çıkarılır. Ince ince kıyılır. Tencerede kaynayan yağı alınmış et suyuna atılarak tuz ilave edilir. Ayrı bir kapta bir yumurta, iki kaşık un ve limon suyu çarpılır, bir az sulandırılır ve kaynayan çorbaya ilave edilir. Ateş azaltılır; 2 taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alınır. Çorba servise hazırdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.